Installera Stämpelklockan

En del branscher såsom Restaurang & CaféByggFrisör och Tvätteri är tvungna att i enlighet med Skatteverkets föreskrifter föra en personalliggare. Med Timetjek och stämpelklockan kan du föra en elektronisk personalliggare som följer Skatteverkets krav.

Logga in på Stämpelklockan på önskad arbetsplats

Stämpelklockan nås via följande länk: https://clock2.timetjek.com. Den är speciellt anpassad för att fungera på en läsplatta, men den går lika bra att använda i ett kassasystem eller på en stationär dator på arbetsplatsen. Vi rekommenderar att du använder Google Chrome eller Safari för bästa möjliga användarupplevelse.

Fyll här i Arbetsplats-ID och Lösenord. Både Arbetsplats-ID och Lösenord för den önskade arbetsplatsen finner du inne på Inställningar > Arbetsplatser inne på Timetjeks administratörssida (https://app.timetjek.com/account.php)

Spara en genväg till Stämpelklockan

Oavsett om ni använder en surfplatta eller dator till stämpelklockan råder vi er att spara en genväg till den. Nedan förklara vi hur ni enkelt spara en genväg på olika plattformar samt webbläsare.

Surfplatta eller Ipad via Chrome

1. Skapa en genväg till hemskärmen genom att klicka på Delningsknappen uppe i höger hörn (fyrkanten med en pil genom) och Lägg till på hemskärmen / Installera appen.
  2. Stäng ner fönstret och öppna stämpelklockan via nya genvägen.

Stationär dator via Chrome

1. Skapa en genväg till skrivbordet genom att klicka på de tre punkterna uppe i höger hörn > Fler verktyg > Skapa genväg.
  2. Stäng ner fönstret och öppna stämpelklockan via nya genvägen.

Ipad via Safari

1. Skapa en genväg till hemskärmen genom att klicka på Delningsknappen uppe i höger hörn (fyrkanten med en pil genom) och Lägg till på hemskärmen.
  2. Stäng ner fönstret och öppna stämpelklockan via nya genvägen.

Lägg till personal från Stämpelklockan

Ett smidigt sätt att lägga in personal i Timetjek är att via stämpelklockan klicka på menyn högst uppe till höger (de tre strecken) och sedan Lägg till ny personal. Där behöver de endast fylla i Namn, Personnummer och Mailadress för att kunna lägga till sig själv som personal i Timetjek och registrera arbetstider. Se hur menyn ser ut nedan under Elektronisk personalliggare.

Om du vill kräva pinkod av anställda vid incheckning kan du aktivera detta under Inställningar > Tidsregistrering på administratörssidan.

Elektronisk personalliggare

Den elektroniska personalliggaren hittas antingen via menyn högst uppe till höger (de tre strecken) > Personalliggare och ange personnummer för att sedan kunna välja vilket tidsintervall exporten skall avse. Ni kan också snabbt och enkelt hämta dagens tider via knappen Skriv ut personalliggare på stämpelklockans hemskärm.

Om du behöver skriva ut eller skicka personalliggaren, till exempel en kontrollant från Skatteverket, klickar du på knappen E-post. Bredvid finns även en Ladda ner-knapp, om ni önskar spara en egen kopia.

Vad kräver Skatteverket för korrekt förande av personalliggare?

För de branscher som ska föra personalliggare kräver Skatteverket att en samlad personalliggare finns tillgänglig på arbetsplatsen där samtliga in- och ut registreringar av personal syns. Vid kontroll kommer Skatteverket att kontrollera hur många som är på arbete vid arbetsplatsen och sedan jämföra detta med vad som syns i personalliggaren.

Det är därför viktigt att alla i personalen både registrerar in- och uttid vid arbete. Om det saknas en incheckning av en personal vid kontroll kan Skatteverket bötfälla en kontrollavgift om 12 500 kr. För varje extra fel som Skatteverket sedan hittar kan de ge extra böter om 2 500 kr per fel.

Skatteverket kräver också att personalliggaren ”förs på rätt sätt”. Med detta menas att om anställda glömmer att checka ut när de slutar så ska detta korrigeras av arbetsgivaren i efterhand. Vid för många noteringar om att personal ”saknar utcheckning” kan Skatteverket anse att personalliggaren ej förs på rätt sätt och därmed ge böter. Tänk på att Skatteverket kräver att man kan visa arbetstider upp till två år bakåt i tiden.